Дослідженнями захоплених та уражених зразків озброєння і військової техніки під час проведення АТО займатиметься науково-аналітична група Міноборони. При штабі АТО та штабах секторів сил АТО створено відділ і відділення з узагальнення досвіду бойових дій із залученням представників Воєнно-наукового управління Генерального штабу ЗСУ, Національного університету оборони імені Івана Черняховського, Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки та Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

При Воєнно-науковому управлінні Генштабу ЗСУ працюють робочі групи з узагальнення досвіду застосування та всебічного забезпечення дій військ в АТО, наукового супроводження модернізації озброєння та військової техніки із залученням представників командувань видів ЗСУ.

Під час спеціалізованих курсів на базі Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова восени проведено навчання та підготовлено визначену кількість фахівців для підрозділів безпілотних літальних апаратів, повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Протягом травня — жовтня проведено науково-практичні конференції з проблемних питань підготовки військ до виконання завдань в особливий період, модернізації існуючих і створення перспективних зразків озброєння та військової техніки, узагальнення досвіду застосування Збройних сил та інших військових формувань в АТО. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»