ДІАЛОГ. Вітчизняна вугільна галузь розвиватиметься успішно і стабільно, а її працівники не повинні турбуватися за свою роботу і виплату зарплати. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час спілкування з користувачами соціальної мережі «Фейсбук». 

Глава уряду повідомив, що Кабінет Міністрів веде активну роботу над ринками збуту вугілля: «Хочу заспокоїти працівників вугільної промисловості, шахтарів: заробітна плата буде виплачуватися нормально. Уряд зараз займається переведенням котельного господарства на вугільну суміш. Таким чином, перспектива для збуту вугілля у нас буде».

Прем’єр-міністр також зазначив, що нині в Україні створено досить великі запаси вугілля і енергетики не завжди охоче купують цей дорогий продукт. Саме тому, підкреслив Микола Азаров, можливі деякі перебої з відвантаженням вугілля, але цю проблему уряд розв’язує і перейматися за майбутнє вугільної галузі не треба, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.