Дітлахи-переселенці з Криму, Донецької та Луганської областей мають знати історію стародавнього Чернігова, котрий став для них другою домівкою. Так вирішили співробітники кримінальної міліції у справах дітей Чернігівського міського відділу УМВС спільно з педагогічним колективом Чернігівської ЗОШ № 29 і подарували хлопчикам та дівчаткам справжній інформаційний скарб, а саме – екскурсію по Валу, на якому застигла у часі  історія більш як тисячолітнього міста з прадавніх часів до наших днів.

Щоправда йшлося і про легендарні скарби гетьмана Івана Мазепи, про які біля будинку полкової канцелярії розповів  екскурсовод Олександр Трегуб. Зачарувала і краса та дивовижно цікава історія Спасо-Преображенського та Борисоглібського соборів, будинок губернатора, знамениті чернігівські гармати, вид на красуню-Десну.

Та діти не були б дітьми, якби їх не привабили ще й ручні білочки, котрих тут дуже багато. Дехто навіть погодував цих прудких і кумедних звірят. Все побачене закріплять і збережуть у пам’яті світлини, зроблені на згадку про світлі миті чернігівської золотої осені.