АВАРІЮ ЛІКВІДУВАЛИ. У Євпаторії відновлено водопостачання. Про це повідомив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов під час робочої поїздки 2 березня, повідомили ForUm'у у прес-службі уряду АРК.

Зокрема, на сьогоднішній день водою забезпечені 5-поверхові житлові будинки. «До вечора вода з'явиться на всіх поверхах, включаючи 9-поверхові будинки», - додав глава виконавчої влади автономії.

Могильов повідомив, що прийняте рішення замінити найбільш проблемні ділянки магістрального водоводу Чоботарська - Євпаторія пластиковими трубами. «Виділено кошти, вже сьогодні приїжджають фахівці, які готові прокладати пластикові труби, вони міцніші і довговічніші металевих. До початку курортного сезону ми зобов'язані найпроблемніші ділянки замінити», - заявив голова Ради міністрів Криму.

Нагадаємо, вранці 25 лютого сталася аварія на магістральному водоводі Чоботарська-Євпаторія (Сакський район). Було виявлено 17 проривів водогону та пошкодження засувки діаметром 300 мм. У цьому зв'язку у терміновому порядку була скликана комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та НС. Згідно з протоколом засідання комісії, аварія на магістральному водоводі кваліфікована як надзвичайна ситуація державного масштабу.

29 лютого Кабінет Міністрів України виділив Раді міністрів Криму 101,4 млн грн для проведення ремонтно-відновлювальних робіт на магістральному водоводі Чоботарська - Євпаторія.

«ForUm»