Вітчизняне зовнішньополітичне відомство виступило з коментарем щодо резолюції Європейського Парламенту про ситуацію в Україні та стан справ у відносинах ЄС — Росія від 18 вересня 2014 року.

В Україні вітають схвалену 18 вересня Європейським Парламентом резолюцію, в якій висловлено однозначну підтримку незалежності, суверенітету, територіальній цілісності та непорушності кордонів нашої держави, а також її права на вільний європейський вибір, зазначено в документі.

Резолюція Європарламенту називає речі своїми іменами — від засудження «неоголошеної гібридної війни» РФ проти України, до констатації того, що оголошений режим припинення вогню постійно порушується російськими військами і терористами, а також використовується для перегрупування та нарощування потенціалу.

Важливо, що, незважаючи на політично вмотивовані торговельні обмеження, запроваджені Росією проти ЄС, Європейський Парламент закликає до подальшого посилення тиску на Росію і підтверджує позицію про невизнання незаконної анексії Криму та спроб заснування квазіутворень на Донбасі, передає текст коментаря прес-служба МЗС. Закликаємо Росію дослухатися до сигналів Європейського Парламенту. Як зазначається в резолюції, відносини між ЄС та РФ зможуть повернутися у звичне русло лише тоді, коли Росія поважатиме територіальну цілісність, незалежність і суверенітет України.

Ми також вдячні Європейському Парламенту, який у своєму новому складі підтвердив європейську перспективу України відповідно до статті 49 Договору про ЄС, констатується в дипломатичному документі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»