ВІДПЛАТА. Прокуратура Запорізької області підтримала державне обвинувачення у кримінальній справі щодо членів злочинної групи на чолі з приватним підприємцем, директором і засновником низки господарських товариств у заволодінні державним майном в особливо великих розмірах. Про це повідомила власкору «Урядового кур’єра» прес-секретар прокуратури Марія Піскунова.

Слідство у справі вели працівники управління СБУ в Запорізькій області. Саме вони в ході оперативної розробки справи вийшли на членів злочинної групи, яку очолював місцевий підприємець. Зловживаючи своїм службовим становищем, він складав та видавав свідомо неправдиві документи. До суду були віддані й двоє його підлеглих, які за вказівкою керівника підробляли документи, що призвело до спричинення матеріальної шкоди Аграрному фонду України на загальну суму понад 10 млн грн.

У прокуратурі поінформували, що злочинець унаслідок укладення підконтрольними йому суб’єктами господарювання безтоварних біржових контрактів з Аграрним фондом, а також проведення незаконних бухгалтерських оборудок документально оформив фіктивне постачання до Державного інтервенційного фонду 7500 тонн зерна, за що отримав відповідну оплату з державного бюджету.

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя вже оголосив обвинувальний вирок у цій справі. Афериста засуджено до 8,5 року ув’язнення з позбавленням права займати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядницьких та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях будь-якої форми власності строком на 3 роки, з конфіскацією грошових коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією всього належного йому майна.

На відшкодування спричинених збитків у ході досудового слідства накладено арешт на майно обвинуваченого вартістю понад 15 млн грн. На додаток до раніше постановлених судових рішень із засудженого на користь Аграрного фонду стягнуто 1 млн 600 тис. грн спричинених збитків. До інших видів покарання засуджено й решту учасників злочинної групи.