ВІК УЧИСЬ. У Донецькому юридичному інституті відбулася ІХ міжнародна науково-практична конференція «Психологічні технології в діяльності правоохоронних органів». До шахтарської столиці завітали провідні теоретики та практики психології з України, Німеччини, Росії, Молдови, Естонії, Білорусі, Таджикистану. Під час роботи конференції представники різних країн активно обмінювалися досвідом та проводили майстер-класи, де напрацьовували нові методи роботи з особовим складом.

За словами ректора інституту Віктора Бесчастного, психологічна складова відіграє важливу роль у формуванні сучасного правоохоронця і тому проведення таких заходів неабияк сприяє розвитку і вдосконаленню психологічного забезпечення. «Ефективність роботи правоохоронних структур значною мірою залежить від психологічного та фізичного добробуту його персоналу, а активне використання методів практичної психології у підготовці та супроводі правоохоронної діяльності здатне поліпшити загальний стан працівників, що обов’язково позитивно вплине на результати їхньої роботи», — стверджує він.

Уже вдев’яте захід відбувається за підтримки Міністерства внутрішніх справ України та Фонду Ганса Зайделя з Баварії. До речі, німецькі фахівці вийшли з ініціативою проведення спеціального тренінгу, який розпочав свою роботу в 2012 році і складається з чотирьох модулів, розрахованих на два роки. Така програма в Україні проводиться вперше, вона спрямована на підготовку тренерів психологічного тренінгу для подальшої роботи з курсантами вишів МВС України.

«Це аж ніяк не крапля в морі, адже ми навчаємо спеціалістів, які зможуть самостійно проводити соціально-психологічні тренінги, а це сприятиме підвищенню педагогічної і психологічної компетенції викладачів, начальників та заступників навчальних курсів, — каже експерт центральної психологічної служби поліції Баварії Міхаель Ратцек. — Уже завершився третій модуль, восени пройде четвертий, а в 2014 році учасники тренінгової групи складуть іспити і отримають сертифікати, що засвідчують їхню компетенцію».