Голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков та начальник УМВС України в Миколаївській області Віталій Гончаров оглянули занедбане приміщення в мікрорайоні Кульбакіно. Будівлю здали в експлуатацію в 1976 році, тоді в ній було розташовано військові казарми. А вже в 1990-х у ній розмістилася держслужба охорони при УВС. Після цього довгий час приміщення не експлуатується, протікає дах, для капітального ремонту потрібно понад 12 мільйонів гривень. 

Нині ж є робочий проект для відновлення будинку на 64 квартири, в яких могли б жити співробітники правоохоронних органів. Є задум відновити будинок, а квартири передати родинам міліціонерів, які повернулися із зони проведення АТО.

Вадим Меріков зазначив, що в бюджеті грошей для проведення ремонтних робіт немає. «Тому потрібно залучати інвесторів, будівельників, які зможуть відновити будівлю. Слід провести спільну нараду, запросити представників будівельних компаній, управлінь та департаментів, ДАБКу. Якщо ми реалізуємо цей проект, протягом року-півтора співробітники міліції зможуть отримати квартири», — зазначив він.

Також в області триває робота з виділення земельних ділянок для бійців АТО. В більшості районів проектні організації взяли на себе зобов’язання безкоштовно розробити проекти.