Український скульптор із Запоріжжя  Сергій Дишлевий став переможцем чемпіонату світу з різьблення бензопилою в Німеччині. Традиційні конкурси різьбярів бензопилами в козацькій столиці  проходять  уже кілька років.  Просто неба кращі майстри з усієї країни з підручної деревини створюють шедеври  і залишають їх у дарунок міській громаді. Сергій Дишлевий  — ініціатор і натхненник цих творчих заходів.

У чемпіонаті світу брали участь 24 скульптори, зокрема  зі США, Канади, Австралії, Німеччини,  Австрії. Як розповів переможець, у номінації «Створення основної скульптури» майстри  за допомогою бензопил вирізали з дуба сцени на тему полювання. У номінації «Швидкісне різьблення» — міні-скульптури на теми полювання і мисливських трофеїв.

Мисливець кам'яної доби — переможець чемпіонату світу. Фото надані Сергієм ДИШЛЕВИМ

— Наша скульптурна композиція складалася з трьох основних фігур: мисливця кам'яної доби, який кидається зі списом на величезного кабана, самого вепра і трьох собак, що допомагають мисливцеві. За допомогою традиційного для скульпторів інструмента на створення  роботи такої якості знадобилося б кілька місяців, — пояснив Сергій Дишлевий.

 Основну скульптуру команда з двох осіб мала виготовити за п’ять діб. Під час оцінювання враховували складність композиції, технічну складність виконання, оригінальність ідеї, чистоту різьблення і видовищність самої роботи.

За всіма критеріями роботу запоріжця визнали найкращою.