Чергова «пряма телефонна лінія», яка традиційно проходить у клубі Кабінету Міністрів України, була «гарячою». На прямому зв’язку з громадянами були заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Улида та керівники структурних підрозділів енергетичного відомства. 

Перед початком «прямої  лінії» на брифінгу для журналістів заступник міністра наголосив, що Міненерговугілля підготувало пакет пропозицій, який містить оптимізацію тарифів для суб’єктів електроенергетичного ринку. Це дасть  змогу почати вкрай необхідне фінансове забезпечення  генеруючих компаній та створити запаси вугілля на складах теплових електростанцій.

Також Вадим Улида зауважив, що Міненерговугілля звернулося із заявою щодо ситуації із забезпеченням паливом теплових електростанцій України до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Комісія має терміново прийняти необхідні рішення для збалансування інтересів суб’єктів господарювання, споживачів і держави та не допустити порушень прав споживачів.

Крім того, заступник міністра поінформував про заходи, яких вживає Міненерговугілля для стабільного проходження опалювального періоду, ситуацію на енергетичному ринку та відновлення енергопостачання в регіонах, які постраждали внаслідок дій бойовиків у Донецькій та Луганській областях.

На «прямій телефонній лінії» найбільше питань громадян стосувалося погашення заборгованості із заробітної плати працівникам вугільних підприємств, встановлення лічильників газу, дотримання техніки безпеки на підприємствах ПЕК, пільгового пенсійного забезпечення працівників АЕС, необхідності проведення громадських слухань під час будівництва ліній електропередач. Жодне звернення громадян не залишилося без відповіді.