Віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що Державна програма компенсації за знищене житло стала чинною в січні. 908 родин вже отримали ключі від нових квартир чи будинків. Зазвичай родини обирають вторинне житло в межах свого регіону.

Видано понад 3 тисячі житлових сертифікатів — гарантій від держави на купівлю нового житла. У роботі — більш як 10 тисяч заяв. Заяви надходять переважно з Харківської, Київської та Миколаївської областей.

«За державною грошовою допомогою на ремонти — програмою «єВідновлення», — більш як 40 тисяч українців отримали кошти на придбання будматеріалів та послуг з відновлення житла загальною вартістю 3,8 мільярда гривень. Прозоро, зрозуміло, швидко — докладемо зусиль, щоб усі послуги з відновлення працювали так само», — підкреслив віцепрем’єр-міністр.

За його словами, над цими програмами працюють команди Міністерства цифрової трансформації, «Дії» та USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS», повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури