Фото з архіву Романа ЛЕОНОВА.

Найбільший малий герб держави виклали своїми тілами харків’яни разом із закарпатцями. До встановлення нового рекорду, зареєстрованого  представниками Національного реєстру рекордів України, мимоволі долучилася і наша газета: у складі харків’ян у незвичайному сходженні брав участь член клубу «Урядового кур’єра» Роман Леонов. Він охоче погодився поділитися враженнями й розповісти про подробиці цього особливого заходу з читачами газети:

 — Ініціатором встановлення рекорду був мій товариш екс-голова Жовтневої та Комінтернівської райадміністрацій Харкова Роман Веприцький. Всупереч усім судженням, у Харкові величезна кількість патріотично налаштованих громадян, для яких  Україна — єдина і неподільна, і кожен з них робить внесок у загальну справу відродження країни. І коли Роман звернувся до нас із пропозицією провести таку акцію, ми з радістю відгукнулися, — каже Роман Леонов.

Про спільну акцію домовилися з очільником громади Міжгір’я Василем Щуром. Згідно із задумом, дві групи — по 15 представників — одна з Харкова, друга з Міжгір’я — мали піднятися на Говерлу східним та західним схилами.

— О 10 ранку ми вже були на місці, прихопивши великі пакети для сміття, цемент, воду та пісок для встановлення флагштоків під прапори України і Харкова, які також взяли із собою. Наші друзі з іншого боку гори ще не дісталися до вершини, і ми не гаючи часу взялися за прибирання кам’янистого тім’я Говерли. Зацементували і встановили флагштоки, — ділиться подробицями активіст. — Коли підійшла група з Міжгір’я, після обіймів та вітань взялися втілювати задум. Герб України — Тризуб із тридцяти людей — вийшов майже на дев’яносто квадратних метрів. Такого в Україні ще не робив ніхто.

Стоячи під хмарами на плечах величної Говерли, всією душею розумієш: Україну не поділити ні географічно, ні політично. Ми єдині, це наша земля і ми віддамо всі сили і здібності, щоб наші діти і онуки через роки мали змогу, здолавши тисячі метрів, стояти тут, і серця їхні були сповнені гордістю.