Робочу поїздку до Донецької області Петро Порошенко почав з окопів — поблизу Курахового під час перевірки боєздатності сил АТО оглянув фортифікаційні укріплення, розташовані за 30 кілометрів від Донецька. Побувавши в одному з опорно-дозорних пунктів ЗСУ, що контролює певну частину території, глава держави провів коротку нараду стосовно підготовки військових підрозділів до зими, поспілкувався з бійцями і офіцерами, оглянув польову кухню і не відмовився скуштувати солдатської їжі. 

Втім, головною метою відвідин краю у зоні АТО стала ротація у владних окопах. У Краматорську Президент представив нового голову Донецької обласної державної адміністрації, яким відтепер є генерал армії, колишній командувач Внутрішніх військ Олександр Кіхтенко. Неминучість подібного призначення стала очевидною, оскільки його попередник Сергій Тарута нині балотується в народні депутати по мажоритарному округу, а тому в регіоні донедавна активно обговорювали коло ймовірних претендентів. А свій вибір кандидатури нового керівника області Петро Порошенко пояснив так: «Це правильне поєднання, яке зараз потрібне Донбасу, — і генерал, і губернатор». Таким чином глава держави сподівається на чітку взаємодію та співробітництво між військовими й цивільними. «Мир і порядок — це та задача, яку я ставлю перед новим керівником, генералом Кіхтенком, — підкреслив він. — На сьогодні це найголовніше завдання, і ми разом зі Збройними силами, силовими підрозділами повинні навести лад на звільнених територіях Донецької області, захистити українських громадян, відновити нормальне життя».

Свої робочі будні керівник області також почав із окопів — перебуваючи у неділю в одній з найгарячіших точок — Дебальцевому, він потрапив під тривалий мінометний обстріл і тому вже встиг на власному досвіді переконатися у тому, як бойовики «ДНР» «виконують» домовленості про припинення вогню.