Міжнародне журі 68-го Канського кінофестивалю віддало головний приз – Золоту пальмову гілку –драмі про мігрантів Жака Одійяра «Діпан».

Про це власному кореспондентові Укрінформу повідомили організатори МКФ.

«Головний приз Канського кінофестивалю – Золоту пальмову гілку – отримав фільм «Діпап» Жака Одійяра», – повідомили в оргкомітеті.

За словами організаторів, Гран-прі журі отримав канський новачок – угорський режисер Ласло Немеш за свою картину «Син Сола».

Кращим режисером кінофестивалю у Каннах став Ху Сяосю за фільм «Вбивця».

Кращим актором міжнародне журі визнало Венсана Ліндона за його роль у фільмі «Закони ринку» французького режисера Стефана Брізе. Золоту пальмову гілку за кращу жіночі роль між собою розділили актриси Руні Мара (фільм «Керол») і Еммануель Берко (Мій король»).

Приз журі отримав також фільм грецького режисера Йоргоса Лантімоса «Лобстер». Приз за кращий сценарій отримав фільм «Хронік» Мішеля Франка з Тімом Ротом у головній ролі.

«Золота камера» за кращий дебют на кінофестивалі дісталася кінострічці «Земля і тінь» колумбійського режисера Сезара Асеведо, який брав участь у конкурсі «Тиждень критики».

Кращим короткометражним фільмом названо стрічку «Хвилі 98» Елі Дажера.

Почесну Золоту пальмову гілку під час офіційної церемонії закриття у Каннах вручили французькому режисерові Аньєс Варда.