ДОРОГИ

Візитною карткою Чернівців мають стати зразкові дороги і чисті подвір'я

Виконавча влада Буковини намагається спочатку збудувати сучасні стандарти життя в своєму краї і тоді, переконаний керівник області Михайло Папієв, Європа сама прийде до нас. Найперше - добрими дорогами. Якість їх ремонту після затяжної зими залежить, за його словами, "від контролю за виконавцем робіт, який має бути один. Іншої залежності, наприклад, технологічної, немає. Буковина використовує ті ж технології ремонту дорожнього покриття, що й увесь світ". Безпека автомобілістів та пішоходів, сучасна шляхова інфраструктура починаються зі столиці краю. Чернівці є його візитною карткою.

Заступник голови облдержадміністрації Василь Бурлака та начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Георгій Леонтій провели інспекцію доріг комунальної власності обласного центру. Визначили одинадцять вулиць - у їх числі Гагаріна, Воробкевича, Кармалюка, Винниченка, Ватутіна, два розворотних кільця та перехрестя, які будуть капітально відремонтовані насамперед.

Зі скасуванням податку власникам транспортних засобів, за рахунок якого здійснювався ремонт доріг комунальної власності, держбюджет взяв на себе зобов'язання покрити суму, яку витратили місцеві бюджети, додав Василь Бурлака. Розмір цієї субвенції визначений області в межах фактичного надходження того ж податку з власників транспортних засобів за минулий рік, тобто 46 млн гривень. В область уже надійшло з держбюджету 20 млн грн на завершення розпочатого будівництва, ремонту та реконструкції вулиць і доріг комунальної власності. 8 мільйонів гривень отримають дорожні об'єкти Чернівців. Особистий контроль за цими коштами очільника області має на меті максимально ефективне і раціональне їх використання.

Сформовано також перелік об'єктів, скерованих на затвердження Кабінетом Міністрів, для відбудови і ремонту цьогоріч та виділення на це субвенції 26 млн гривень.

До державницької справи впорядкування довкілля напередодні весняних свят долучаються й самі жителі Буковини. Найефективнішою формою весняного прибирання вулиць, парків та скверів є суботні толоки за участю мешканців. За їх організацію і проведення взялися керівники райдержадміністрацій та голови місцевого самоврядування.

На громадських роботах працюють безробітні. За повідомленням директора обласного центру зайнятості Галини Чупіної, в 198 населених пунктах області на прибиранні вулиць, прибережних смуг річок, ліквідації стихійних сміттєзвалищ працює 900 безробітних. На оплату громадських робіт витрачено 1,5 млн гривень.