Начальник управління
Пенсійного фонду України в Сумах
Анатолій ЗАНЧЕНКО 

Нещодавно в управлінні Пенсійного фонду України в Сумах відкрито сучасний центр, у якому запроваджено принципово нову схему роботи з громадянами. Про модернізацію обслуговування відвідувачів, підсумки 2012-го, співпрацю з платниками податків кореспондентові «УК» розповідає начальник управління Анатолій ЗАНЧЕНКО.

— Анатолію Геннадійовичу, судячи з відгуків, недавнє «новосілля» високо оцінили численні відвідувачі, насамперед пенсіонери.

— Цю подію в житті мешканців обласного центру, яка відбулася торік, із повним правом можна зарахувати до знакових. Адже відтепер Суми долучилися до міст України, де обслуговування громадян одержало якісно вищий рівень. Протягом кількох останніх місяців будівельники наполегливо попрацювали над модернізацією приміщення на вулиці Шкільна, 17, запропонувавши зручний і ефективний варіант використання виробничих площ. Головне — ті, хто приходить до управління, без проблем одержують потрібні консультації, уникаючи черг і супутніх незручностей. Прозорість та відкритість процедури надання послуг, оперативність, зручність доступу до інформації, комплексне обслуговування — все це переваги нової схеми організації роботи.

Ми обслуговуємо майже 80 тисяч пенсіонерів, щодня доводиться приймати від 200 до 300 заявників. Щоб не було жодних черг,  одночасно працюють вісім «віконечок»: 11  досвідчених фахівців надають консультації чи роз’яснення. Роботу організовано за «плаваючим» графіком, тож відвідувачі не залишаються без уваги. Згадані 11 спеціалістів лише приймають документи на призначення та перерахунок пенсій, консультують відвідувачів, а безпосередні призначення і перерахунки проводяться в іншому окремому відділі. Така додаткова «страховка» унеможливлює будь-які помилкові рішення.

— Як ви оцінюєте підсумки минулого року? Наскільки вдалося утримати чи закріпити тенденції стосовно наповнення пенсійного кошика міста?

— Управління Пенсійного фонду України в  Сумах стабільно нарощує обсяги надходжень до бюджету фонду. За 2012 рік вони становлять мільярд 272,5 млн грн, або темпи приросту до 2011-го — 113,2%. Рівень забезпеченості власними коштами для виплати пенсій та різних видів допомоги — 116,2%. Саме це стало надійною грошовою основою для виплат протягом 2012-го та впевненого старту цього року.

Підвищені пенсії за Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» у 2012 році одержали 76 тис. громадян, або 94% загальної кількості. Середній розмір зріс на 11% і становить 1481 грн. 

Нині понад 52 тис. жителів міста одержують пенсії через банківські установи. Це дало змогу торік заощадити більш як 6,7 млн грн і спрямувати їх на виплату підвищених пенсій.

Фахівець відповість на всі запитання. Фото Володимира КОВАЛЕНКА


— Над розв’язанням яких саме проблем працюють сьогодні фахівці управління?

— Протягом усіх років пенсійного реформування намагаємося розв’язати основну дилему: як сформувати «пенсійну свідомість» у самих громадян, щоб вони активно дбали про свою забезпечену старість. А також прищепити пенсійну культуру роботодавцям, приватним підприємцям, усім страхувальникам, аби ті формували і впроваджували в життя основні системні перетворення, що сприяли б розбудові соціально справедливої, фінансово забезпеченої й економічно ефективної пенсійної системи.

— Чи вдалося щось зробити?

— Якщо проаналізувати наведені цифри, то ніби й справді позитивні зрушення є, але залишається ще чимало спільних соціальних проблем. Передовсім пенсійна і загалом правова культура інколи накульгує. Це стосується навіть керівників економічно активних підприємств міста: за 2012 рік вони заборгували бюджету Пенсійного фонду майже 3,8 млн грн. Більшість не уявляє і не хоче знати змісту нормативно-правових документів, що регулюють пенсійне законодавство.

Такий правовий нігілізм призводить до того, що наймані працівники втрачають страховий стаж, а в подальшому — і можливість отримувати пристойну пенсію. Через високий рівень безробіття бізнесмени обласного центру знаходять тих, хто погоджується працювати без офіційного працевлаштування. Саме з цієї причини бюджет фонду недоодержує чималі суми.

Ось чому популяризація легальної роботи для нас є важливим чинником не лише для зростання надходжень до бюджету, а й надійним інструментом виховання відповідальності громадян за солідарну систему пенсійного забезпечення.

— Проілюструйте, будь ласка, результати цифрами і фактами.

— Позитивна динаміка простежується: кількість боржників — юридичних осіб скоротилася із 140 до 128. Проте залишається низькою платіжна дисципліна у підприємців-порушників порядку нарахування та сплати єдиного соціального внеску, які заборгували понад 700 тисяч. Це змушує вдаватися до більш радикальних дій: торік застосували більш як 8 тис. фінансових санкцій на загальну суму майже 3,3 млн грн та пені на 400 тисяч.

Звичайно, такі методи «виховання» не популярні, однак іншого виходу немає. Водночас акцентуємо увагу на предметно-роз’яснювальній роботі серед широкого загалу: проводимо лекції, семінари, консультації як у трудових колективах, так і за місцем проживання громадян.

— Чув, що працівники управління займаються благодійництвом.

— Так, наше щоденне кредо визначене одним словом: небайдужість. Співробітники управління — люди щедрої душі. Адміністрація та профспілковий комітет організовують доброчинні заходи для безпомічних, одиноких пацієнтів притулку при церкві в селі Кам’янка Тростянецького району, опікуються долею дітей-інвалідів обласного центру реабілітації, дітей-сиріт Улянівської допоміжної школи-інтернату Білопільського району, онкохворих дітей гематологічного відділення Сумської обласної лікарні. Не були осторонь і надали відчутну матеріальну допомогу на лікування своїм працівникам та їхнім дітям. На благодійні заходи лише торік працівники внесли понад 20 тисяч власних гривень. Для нас соціальна відповідальність — не побіжний порух душі, а стиль роботи і щоденна потреба.

Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

ДОСЬЄ «УК»

Анатолій ЗАНЧЕНКО. Народився 1965 року в Сумах у сім’ї робітників. Закінчив Сумський державний аграрний університет (спеціальність «облік і аудит»). Працював на інженерних та керівних посадах приватних підприємств обласного центру. З 2000-го очолює управління Пенсійного фонду: спершу в Зарічному районі міста, нині — в Сумах.

Нагороджений Почесною відзнакою Пенсійного фонду України.