Як відомо, днями на військових 51-ї окремої гвардійської механізованої бригади, яка у мирний час постійно дислокується у Володимирі-Волинському, а нині в Донецькій області виконує завдання зі збереження цілісності й суверенітету нашої держави, було здійснено атаку озброєних сепаратистів.

Внаслідок бою біля Волновахи вперше за роки державної незалежності України при захисті її територіальної недоторканності волиняни і рівняни, які також служать у цій військовій частині, зазнали тяжких втрат. Як повідомляють ЗМІ, 16 воїнів загинули, а 32 — дістали поранення.

Ця трагедія вже знайшла відгук як у державі, так і в регіоні. У Волинській області оголошено два дні жалоби.

— У ці дні Волинь у скорботі схиляє голови перед нашими героями, стає на коліна перед їхніми близькими й рідними… Це — біль усієї держави! — звернувся до волинян голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт. — Від імені всіх волинян висловлюю співчуття рідним і близьким наших героїв. Вони зі зброєю в руках стали на захист держави, з честю виконали свій військовий та громадянський обов’язок, і не зганьбили ім’я солдата.

Військові зобов’язані зробити серйозні висновки з цієї трагедії. Фото з сайту bm.img.com.ua

Керівник виконавчої влади регіону закликав волинян зробити все можливе, аби героїчна смерть земляків не стала даремною, аби захистити територіальну цілісність нашої держави.

***

23—25 травня на Рівненщині оголошено триденну жалобу через загибель військовослужбовців на сході — так розпорядився голова облдержадміністрації Сергій Рибачок. Адже серед тих, хто поклав життя за Україну поблизу Волновахи, були й жителі нашого краю: за інформацією оперативного командування «Північ», двоє з них із Рокитнівського, один — із Рівненського районів. Сергій Рибачок звернувся до депутатів обласної ради з проханням виділити на найближчій сесії кошти їхнім родинам.

Приспущені державні прапори з траурними стрічками зустрічатимуть людей і на виборчих дільницях, яких в області 999. Скасовано всі культурно-розважальні та спортивні масові заходи, розважальні теле- й радіопередачі. 

Валерій МЕЛЬНИК,
Інна ОМЕЛЯНЧУК,

«Урядовий кур’єр»