Майже весь мій трудовий стаж складається з роботи в кімнаті школяра вихователем. Хотіла оформити пенсію за вислугою років, але у Пенсійному фонді мені відмовили, посилаючись на невідповідність посади. Там зауважили, що, якби я працювала завідуючою або директором, тоді інша річ. Але за штатним розписом у нас навіть посади такої не було. Чи й справді не маю шансів на таку пенсію?

Неля КОШЕВА,
місто Лутугине Луганської області

Директор департаменту
пенсійного забезпечення Пенсійного фонду
Владислав МАШКІН:

— Відповідно до пункту «е» статті 55 Закону  «Про пенсійне забезпечення», право на пенсію за вислугу років мають працівники освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення за наявності спеціального стажу роботи не менш як 25 років за переліком, який затверджує Кабінет Міністрів, незалежно від віку.

Перелік закладів і установ освіти, охорони здоров’я та соціального захисту і посад, робота на яких дає право на пенсію за вислугу років, затверджено постановою Кабінету Міністрів  від 4 листопада 1993 р. №909 (зі змінами).

Цим Переліком передбачені посади художніх керівників, керівників гуртків, секцій, студій, інших форм гурткової роботи в позашкільних навчальних закладах (палацах, будинках, центрах дитячої та юнацької творчості, учнівських і студентських клубах, дитячо-юнацьких спортивних школах, школах мистецтв, мистецьких закладах освіти).

Кімната школяра житлово-комунального  відділу (управління) підприємств цим переліком не передбачена.

З огляду на це підстав для зарахування до стажу, що дає право виходу на пенсію за вислугу років, за період роботи на посаді вихователя кімнати школяра відділу (управління) житлово-комунального господарства промислового підприємства, немає.