ПЕРСПЕКТИВИ

Україна прийматиме Регіональний саміт Всесвітнього економічного форуму

Про це у Давосі повідомив журналістам Президент Віктор Янукович після зустрічі з Виконавчим головою Всесвітнього економічного форуму Клаусом Швабом. Ми плануємо найближчим часом провести в Україні саміт європейських і євразійських країн, який дасть нам можливість долати ті виклики, які сьогодні є перед нашими країнами», — сказав глава держави і додав, що  фахівці розроблятимуть порядок денний цього міжнародного заходу.

Клаус Шваб — Вікторові Януковичу: світові фахівці підкажуть, як розвиватися Україні. Фото Михайла МAРКIВA

Як зазначив Віктор Янукович, реагувати на виклики, які стоять перед світовою економікою, можна лише шляхом підняття конкурентоспроможності економік країн, створення динамічного механізму реагування на ці виклики. «Саме на ці питання покликана дати відповідь наша співпраця і проведення спільного економічного форуму в місті Києві», — зауважив він. Торішній форум у рамках ВЕФ відбувався у Стамбулі, повідомляє УНІАН.

Президент подякував Клаусові Швабу за роботу, яку Всесвітній економічний форум проводить щодо України. «Формування порядку денного — Україна майбутнього, який робиться за участю кращих фахівців світового рівня, це те, що зараз необхідно нам», — сказав Президент. За його словами, спільна робота з ВЕФ може дати Україні як середньострокове планування, так і бачення майбутнього країни.

Клаус Шваб нагадав, що сторони заснували спільну раду з вироблення порядку денного щодо України. За його словами, ця рада нещодавно представила свої напрацювання, що, на його думку, може стати тестовою версією бачення розвитку української економіки. «Це будуть різні можливості для України, які вона може використати у своєму розвитку», — наголосив він.

Віктор Янукович також взяв участь у неформальному засіданні світових економічних лідерів «Закладення підвалин для відродження Європи», яке відбулося в рамках Всесвітнього економічного форуму. У виступі глава держави торкнувся питань геополітики, відносин між Україною, Росією та Європою в газовій сфері, а також подальшої співпраці України з Європейським Союзом. Віктор Янукович наголосив, що європейський вектор України є незмінним та пріоритетним.

Президент провів і низку двосторонніх зустрічей, зокрема з екс-держсекретарем США Генрі Кіссінджером. Після неї відомий американець назвав розмову плідною й такою, що відбулася у приємній атмосфері. «Ми обговорили відносини між Україною і США та Україною і ЄС», — сказав  він.

А з головою ради директорів компанії «Арселор Міттал» Лакшмі Мітталом Віктор Янукович обговорив поточну ситуацію на світовому ринку металу. Лакшмі Міттал зазначив, що 2012-й був складним роком для ринку металу в світі, й висловив сподівання, що цього року ситуація поліпшиться, повідомляє прес-служба глави держави.
 

Відділ новин 
  «Урядового кур’єра»