ПРЕМ’ЄР-ЛІГА

У трьох останніх турах кияни набрали одне очко

Складається враження, що спадок, який залишив динамівцям Юрій Сьомін, доведеться розгрібати набагато довше, ніж результати діяльності його співвітчизника Валерія Газзаєва. Судіть самі: нинішньої осені Артем Мілевський та його партнери встановили особистий антирекорд — ще жодного разу в історії національних чемпіонатів біло-блакитні не програвали протягом першого кола чотири матчі. Уперше на внутрішній арені кияни поступилися двічі поспіль: спочатку «Дніпру», а потім «Металісту».

У жовтні чинні  віце-чемпіони країни провалилися в глибоку функціональну яму: в останніх трьох турах вони набрали одне очко з дев’яти можливих. Такі показники зазвичай демонструє клуб, який бореться за збереження місця в елітному дивізіоні.

Тим часом конкуренти сповна скористалися кричущими проблемами в стані одного з учасників Ліги чемпіонів. «Шахтар» у Сімферополі здобув 22-у перемогу поспіль. Загалом безпрограшна серія гірників сягнула позначки 28 матчів.

Без особливих труднощів заробили по три очки дніпропетровці й харків’яни. Команда Хуанде Рамоса вже до перерви забезпечила собі комфортну перевагу в поєдинку з «Карпатами».

А ось підопічні Мирона Маркевича схилили шальки терезів на свій бік у другому таймі зустрічі проти «Зорі».

— Завжди складно грати після матчів Ліги Європи, — зізнався наставник дніпрян. — Однак  нам необхідно було вигравати — і ми досягли цього. Уже завтра нас чекає непростий поєдинок Кубка України. Хлопцям потрібно відновитися якомога швидше, щоб підійти до нього в оптимальній формі.

«Канонір» Максим Шацьких (праворуч) провів 50-й матч з капітанською пов’язкою. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 13 тур

Таврія — Шахтар — 0:1
Гол:
Тейшейра (49)

Металіст — Зоря — 2:0
Голи:
Вілліан (47), Едмар (86)

Дніпро — Карпати — 2:0
Голи: Селезньов (30, з пенальті), Одібе (45+3)

Іллічівець — Динамо — 0:0

Арсенал — Волинь — 1:1

Металург Д — Ворскла — 0:0

Металург З — Чорноморець — 0:1

Говерла — Кривбас — 1:1

Лідери: Шахтар — 39 очок, Дніпро — 27, Динамо — 25, Металіст — 24, Арсенал — 20.