ТОП-10

Складений нещодавно рейтинг цілющих напоїв від застуди «рве» Інтернет за кількістю переглядів

Ризик переохолодитися чи застудитися завжди є. У холодну пору він, звісно, зростає. Однак коли навколо тебе один за другим порожніють стільці колег, а дані відділу кадрів нагадують фронтове зведення, заклик «Лікуйся, хто як може!» стає вкрай актуальним. Пропорційно зростає й частка тих, хто звик шукати відповіді найлегшим шляхом, — через Інтернет. Замість того, щоб просто уважно слухати в дитинстві бабусю. Наші ж бо мудрі старші жінки знали: аби придушити хворість у зародку, можна обійтися без антибіотиків, вчасно вдаривши по хворобі цілющими напоями, користь яких перевірена століттями. Тож прислухаймося хоч тепер.

1. Теплий чай з медом і лимоном

Якщо ви застудилися, приготуйте неміцний чорний або зелений чай, в який додайте чайну ложку меду і кілька шматочків лимона. Дуже важливо НЕ додавати мед і лимон в окріп, щоб зберегти їх корисні речовини.

2. Малиновий чай з квітками липи

З сухих квіток липи заваріть чай, додайте в нього сухі ягоди й листя малини. Залишіть настоюватися на 30 хвилин. Якщо ягід малини немає, підійде і малинове варення.

3. Чай із шипшини

Ні для кого не секрет, що шипшина — ідеальне джерело вітаміну С. Подрібнені сухі плоди шипшини (три столові ложки) залийте 0,5 літра окропу й залиште в термосі на ніч. Уранці процідіть і пийте 1/2 склянки 4 рази на день за 30 хвилин до їжі.

4. Морс журавлинний або брусничний

Журавлина і брусниця — просто унікальні за своїми бактерицидними властивостями засоби. Для приготування морсу розітріть ягоди журавлини або брусниці з цукровим піском (3:1). Дві столові ложки суміші залийте 0,5 літра теплої води.

5. Гаряче молоко з мінеральною водою

Якщо у вас почався кашель, приготуйте гаряче молоко з лужною водою (наприклад, «Боржомі»). Цей напій буде сприяти відходженню мокротиння.

6. Молоко з часником

Цей екстрений засіб допоможе стати на ноги за одну ніч. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику і випити на ніч.

7. Компот із сухофруктів

Перевірений і всім відомий з дитинства засіб. Відвар із сухофруктів має зміцнювальну і пом’якшувальну дію під час застуди. 100 грамів сухофруктів перебрати, великі фрукти нарізати. Всі сухофрукти ретельно промити в теплій воді. Спочатку варити яблука і груші до м’якості протягом 30 хвилин, додавши цукор (три столові ложки на літр води), потім урюк і чорнослив, і насамкінець за п’ять хвилин до закінчення варіння додати родзинки й курагу. В готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.

8. Глінтвейн

Ідеальний засіб від застуди та просто смачний, корисний, зігрівальний напій! Змішати прянощі, додати 100 грамів води, довести до кипіння, зняти з вогню, настояти 10 хвилин. Процідити. Нарізати апельсин кружечками. Змішати вино, відвар, цукор і дольки апельсина. Все довести до кипіння, але не кип’ятити! У глінтвейн можна додавати також мед, яблука, родзинки. Подавати гарячим. Пити краще на ніч, щоб одразу лягти в ліжко, а в ноги покласти теплу грілку.

9. Ромашковий чай

Ромашка — м’який протизапальний засіб. У поєднанні з липою і медом добрий протизастудний запобіжник. Приготування чаю: взяти по чайній ложці квіток ромашки й липи, заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по 1/3 склянки тричі на день до їжі. Можна додати мед.

10. Імбирний чай

У холодні дні допоможе й імбирний чай з лимоном — зміцнить імунітет і підвищить працездатність. Корінь імбиру — воістину чарівний засіб від застуди: і симптоми миттєво знімає, і допомагає побороти віруси. Рецептів цього цілющого чаю існує чимало. Ми вибрали для вас найсмачніші та ефективні.

Рецепт 1: Імбирний чай від застуди й кашлю

Цей рецепт швидко й ефективно допомагає при болю в горлі і кашлі. Для приготування візьміть чорний або зелений чай, імбир, два стручки кардамону, 1–2 квіточки гвоздики. Спочатку заварюємо чай і проціджуємо його в невелику каструлю, ставимо на вогонь. У чай додаємо кардамон, тертий імбир, гвоздику і варимо приблизно 20 хвилин. Наостанку можна додати для аромату трохи соку лимона або апельсина (щойно вичавленого). Далі чай знімаємо, охолоджуємо і знову проціджуємо. Пити можна і холодним, і теплим. Вважається, що такий імбирний чай допомагає не тільки при незначному кашлі та застуді, а й навіть знімає симптоми при важких бронхітах і пневмонії.

Рецепт 2: Імбирний чай від застуди нашвидкуруч

Цей рецепт імбирного чаю від застуди чудово підходить тим, хто постійно квапиться і переносить застуду чи грип на ногах.

Отже, зранку наріжте імбир тонкими скибочками, складіть у велику чашку, додайте трохи листя зеленого чаю. Зверху покладіть 3–4 кружечки свіжого лимона і залийте окропом — справа на кілька хвилин, не більше! Далі біжіть і збирайтеся на роботу. Поки робите макіяж і підбираєте вбрання, чай цілком завариться. Кілька теплих ковтків у дорогу — і на весь день ви будете заряджені енергією і зігріті чудовим східним ароматом.

ТОЧКА ЗОРУ

Езотерика радить: зміцнюйте дух

Згадайте, коли ви востаннє хворіли, і подумки поверніться до того, про що думали перед тим, як погіршилося самопочуття. Найімовірніше, про щось неприємне, сумне. Може, сердилися, ревнували або заздрили. А деструктивні думки спричиняють енергетичні блоки і збої в організмі. Він бореться з цим, намагається звільнитися, очиститися і починає хворіти, щоб вивести непотрібний ментальний баласт.

Езотерики вважають: що вище духовний рівень людини і що сильніша її віра, то більша ймовірність, що хвороби вдасться уникнути.

Психосоматика й імунітет завжди йдуть поряд. Хвороби, особливо вірусна інфекція, ОРЗ, бронхіт, грип, ларингіт, ангіна тощо, безпосередньо пов’язані з темпераментом і силою духу. Безумовно, і з фізичними показниками. Як може протистояти хворобі організм, господар якого постійно послаблює його неправильним харчуванням, браком фізичних навантажень, сигаретами й алкоголем?

Респіраторні захворювання — всі види страхів, дрібні образи, а також метушливість: коли людина намагається одночасно зробити безліч справ і боїться, що не зможе. А ларингіт — страх сказати правду, брехливість, злі слова, лайка...

Людина повинна вчитися працювати над собою. Розуміючи свої страхи, шукати вихід, просити про допомогу, очищатися, зміцнювати дух. За нас цього ніхто не може зробити. Тоді й вітаміни, і правильне харчування, і ароматерапія, цибуля, часник та інші засоби профілактики допоможуть протистояти простудним захворюванням, не піддатися загальній істерії і не заразитися ментально. Адже будь-яка профілактика — хороше доповнення до правильного психологічного налаштування на несприйнятливість до хвороб.