Не так давно жінки вшановували чоловіків. І ось черга сильної статі ламати голову над тим, як привітати своїх половинок та колежанок. І чи вітати взагалі? Адже дехто з чоловіків 8 березня не вважає святом, тож налаштований на буденність. Це з'ясувалося щойно на черговій "планірці", коли дебати на цю тему підкріплювалися ще й такими аргументами, як "церква заборонила відзначати цей день" або "навіщо жінці якісь подачки". Подачки, звісно, нам не потрібні. Але в цьому контексті, між нами, жінками, мова про справжнісіньке скупердяйство. Пригадала, як торік напередодні 8 березня, йдучи додому, зустріла давнього колегу. Він ще здалеку одним поглядом оцінив оберемок квітів у моїх руках.

- І тобі не соромно бути прихильницею революціонерки Клари Цеткін? - спитав серйозно.

- До чого тут вона? - намагалася виправдатися й не брати до уваги історію, тим часом притискаючи до себе троянди -вони були такі красиві!

Хто і коли заснував це свято, у той момент було не так важливо. Головне, що в мене був добрий настрій.

"Зіпсувати його нікому не дозволю", - майнула думка, і я скоріше розпрощалася з колегою, як з випадковим перехожим.

Цей журналіст, до слова, ще зі студентської лави "прославився" скупістю та зверхнім ставленням до жінок. Хтозна, що вони йому зробили поганого? Але все життя він холостякував, а в кожній жінці бачив феміністку й кар'єристку. Щодо кар'єристок, у цьому підтримую жіночу стать. Адже сьогодні більшість її представниць у світі своєю бурхливою діяльністю можуть переплюнути й відомих у політиці чоловіків. Вони й дипломатичніші, й розсудливіші, й розумніші під час вирішення навіть непідйомних болючих проблем.

Дехто може закинути: чи місце жінки в політиці, владних структурах, тобто на вищих щаблях? А чим вона гірша за чоловіка? На мою думку, жінка здатна конкурувати з чоловіком у роботі виконавчої та законодавчої влади. І шкода, що в Україні саме у владних структурах надто мало жінок.

Чомусь традиційно вважається, що місце жінки - на кухні. Вона має народжувати й виховувати дітей, бути берегинею в домі. Більшість жінок від такої усталеної в суспільстві ролі й не відмовляються. Тож і тягнуть вони на своїх тендітних плечах, окрім роботи, ще й сімейного воза.

На жаль, чоловіча логіка й емоції багатьох наших мачо не дозволяють зрозуміти їм жіночу душу й те, чого хоче жінка, до чого прагне. А хоче вона зовсім мало - відчути себе слабкою, обпертися на міцні чоловічі плечі й ні про що не думати. Хоча б на якусь мить. І щоб не лише 8 березня, а щодня жінка відчувала увагу чоловіка і його компліменти, що ти - найкраща. І не так важливо цього весняного дня -дарувати подарунки на свято чи ні, важливо, що тебе люблять, що ти для коханого - єдина.