ПРОЕКТ

"ART Poіnt" представили молоді художники

Про виставку, яка днями відкрилась у "Донецьк Сіті", можна багато говорити, сперечатися, щось заперечувати, а щось сприймати, адже вона кожному з нас відкриває щось своє. Те, що хочеться побачити, відчути і що співзвучне саме тобі. Хоча, йдучи на цю подію, сумнівалася, що в чомусь знайду родзинку, розмаїття фантазії. І помилилася. Творчість сучасних молодих художників зачепила. Простота, новизна, різні культурні традиції вражали й спонукали замислитись над тим, хто ми, з якою місією прийшли у цей світ, чого прагнемо?

13 молодих художників з 10 країн світу, які вперше приїхали до Донецька й упродовж двох тижнів спостерігали за життям цього індустріального міста та його жителями, зуміли побачити місто таким, яким воно є насправді. І представили на розсуд публіки свою творчість під назвою "Футуристичний погляд на Донецьк". Методи і техніка їхніх робіт різноманітні - скульптура, графіка, фото- і відеоінсталяція. Як пояснила куратор міжнародного проекту "ART poіnt" Людмила Березницька, тут представлене все найкраще з технологій для розвитку мистецтва. А розвиток уже розпочався цим неординарним проектом, упевнений генеральний консул ФРН у Донецьку Клаус Ціллікенс, який підшуковував талановитих художників, котрі змогли б наповнити буденне життя городян естетичним змістом. Задля посмішки, гарного настрою, задоволення. До 3 грудня цього року жителі Донецька та його гості можуть відвідати виставку й ознайомитися з експонатами.

А ще донеччани отримали в подарунок скульптуру під назвою "Перспектива" у вигляді руки, яка тримає кришталик. Її автор - знаменитий італійський художник Лоренцо Квін, роботи якого виставлялися на вулицях Нью-Йорка, Лондона, Ватикана. За твердженням митця, якщо доторкнутися до руки, станеш багатим. Людей, які зібралися на відкриття скульптури, запросили перевірити це на собі. А першим торкнувся її голова Донецької облдержадміністрації Олександр Лук'янченко з побажанням: "Щоб гроші були і у городян, і в міському бюджеті". І щоб донеччани більше посміхалися, додала директор по зв'язках із громадськістю СКМ Наталія Ємченко.

Ці дві неординарні події відбулися за сприяння компанії "Систем Кепітал Менеджмент" з нагоди святкування її 10-річного ювілею. Нині СКМ об'єднує близько 130 підприємств. Крім України, підприємства компанії знаходяться в Росії, США, Великобританії, Італії.