ПРИГОДА

Дворічну Аліну, що загубилася в селищі Лозовське, знайшов службовий пес

Мама Наталя допомагала сестрі в городі, мала Аліна грала з дітьми. Будинки — поряд. Мама постійно озиралася, поглядаючи на дівчинку, але момент, коли Аліна зникла з подвір’я, пропустила. Занепокоїлася не відразу: подумала, що старша сестра повезла дитину кататися на велосипеді. А коли та з’явилася одна і виявилося, що гуляла сама, дорослі запанікували.

Спочатку намагалися шукати самостійно. Наталя оббігала всі найближчі двори, підняла на ноги сусідів. Лозовське — депресивна територія, де багато покинутих будинків, більшість з яких перетворюються на руїни. Люди обійшли кожен дім, та даремно. Тоді Наталя кинулася до дільничного. Той, миттєво оцінивши ситуацію, повідомив про подію колег. Однак тривожний сигнал в чергову частину Слов’яносербського РВ ГУМВС України в Луганській області надійшов уже на початку 10-ї вечора. На місце події виїхала не тільки чергова слідчо-оперативна група, а й усі співробітники кримінального блоку на чолі з начальником райвідділу підполковником міліції Геннадієм Бахтізіним. З Луганська на допомогу викликали фахівців-кінологів. І це виявилося дуже правильним рішенням.

Мама вдячна усім, хто знайшов її Аліну. Фото надані відділом зв’язків із громадськістю ГУМВС України

Шукати було нелегко — на дворі вже стемніло. Та радість людям принесла

Ніка: пес «нанюхав» під верандою покинутого будинку дівчинку, яка вибилася із сил і заснула там. Міліціонери загорнули Аліну в куртку, передали дорогоцінну ношу з рук на руки мамі і відвезли обох до Лозівської амбулаторії. Лікарі відхилень у стані здоров’я малої не знайшли. Тепер мама дякує всім, а особливо Ніці.

Рятівниця Ніка справно несе службу

До речі, як розповіли у відділі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Луганській області, виявилося, що в той час, коли 2-річна Аліна розгулювала одна вулицями селища, проїжджала карета «швидкої допомоги». Водій бачив малу без дорослих, проте, всупереч здоровому глузду, не зреагував на це і нікому не повідомив.