24 серпня став останнім днем життя 34-річного жителя Кривого Озера Олександра Цукермана. За попередніми даними, він загинув після вчинення опору співробітникам поліції, які застосували проти нього зброю. ЗМІ одразу ж підхопили інформацію та охрестили випадок у Кривому Озері «другою Врадіївкою» (там улітку 2013 року співробітники районного відділку міліції жорстоко побили і з∂валтували місцевої жительку Ірину Крашкову. Місцеві жителі влаштували справжній бунт проти міліціянтів, блокувавши відділення міліції. Завдяки резонансу, позиції місцевих активістів та ЗМІ справа дійшла до суду, і злочинців заслужено покарано).

У Кривому Озері начебто така сама ситуація. Від рук поліції помер чоловік. Місцеві жителі також спробували організувати бунт і здійснити самосуд над винуватцями. Але, на думку голови Кривоозерської райдержадміністрації Олексія Мірошниченка, події не мають аналогій. «У Врадіївці міліція намагалася замовчати злочин, — вважає посадовець. —  Приховували докази, погрожували свідкам і самій потерпілій. Покривало зловмисників і керівництво відомства. Люди справді вийшли на вулицю й намагалися накинутися на правоохоронців. Але проти таких дій категорично виступили родичі загиблого, місцеві активісти, а учасники АТО й депутати зупинили спробу самосуду. Ввечері 24 серпня біля приміщення відділку поліції залишилися дебоширити лише кілька молодиків. Та й злочину ніхто не приховує. Триває слідство, представники керівництва поліції області й держави проводять особисті прийоми громадян».

Як сталася трагедія, «УК» з’ясував на підставі перевірених даних, зі слів місцевих жителів та офіційної інформації. Отже, 24 серпня о 2 годині 30 хвилин слідчо-оперативна група Кривоозерського відділення поліції Врадіївського відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області прибула до домоволодіння в смт Криве Озеро на виклик місцевої жительки Алли Цукерман. Вона звернулася по допомогу у зв’язку з тим, що її чоловік Олександр посварився з нею, розбив кілька предметів посуду та інших домашніх речей. До речі, за інформацією місцевих жителів, Олександра вже притягували до адміністративної відповідальності за насильство в сім’ї.

Під час з’ясування обставин сварки до поліції звернувся уродженець смт Криве Озеро громадянин Н., водій приватного таксі. Він заявив, що Олександр вдарив його в обличчя й заволодів його жилеткою, в якій було два мобільні телефони й 500 гривень.

Під час затримання Олександра Цукермана працівниками Кривоозерського відділу поліції він став опиратися, тому правоохоронці застосували заходи фізичного впливу, зокрема гумовицю ПР-73 й кайданки. Затримання проводили шестеро поліцейських з добового наряду в складі групи швидкого реагування. Через деякий час Олександру Цукерману стало зле, тому викликали «швидку». Медики констатували смерть.

На місце події виїхали представники обласної прокуратури, Кривоозерського  відділу Первомайської місцевої прокуратури, керівництво та слідчо-оперативна група Кривоозерського відділення поліції Врадіївського відділу поліції ГУ НП в області, спеціалісти Миколаївського НДЕКЦ МВС, судово-медичний експерт. Вилучено спецзасоби ПР-73, кайданки, змиви речовини бурого кольору. Тіло потерпілого направили до обласного бюро судово-медичних експертиз. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за фактом перевищення службових повноважень працівниками Кривоозерського відділення поліції Врадіївського ВП ГУ НП в області, що спричинило смерть жителя Кривого Озера.

Як стало відомо «УК», експертиза встановила, що смерть настала внаслідок пострілів поліцейського по закутому в кайданки із травматичного пістолета. Кількох поліцейських взято під варту. Розслідувати загибель жителя Кривого Озера під час затримання правоохоронцями прибула комісія центрального апарату Національної поліції. Її керівник Хатія Деканоїдзе вже заявила, що відділення поліції у Кривому Озері буде розформовано. «Покарати винних — спільна позиція Нацполіції, Генпрокуратури та МВС. Ніхто не покриватиме винних», — запевнила посадовець.