ВІДКРИТТЯ

Тривала епопея реконструкції дитячої поліклініки N1 Оболонського району нарешті завершилася

Приміщення ще 2005 року було визнано аварійним. І відтоді численна армія батьків вимушено водила своїх чад по інших профільних закладах району, що створювало незручності як дорослим, так і малюкам. Авторові цих рядків пощастило більше, бо дитинство припало на розквіт зведеної у 1974 році поліклініки. А нині її вже не впізнати - перед очима постає абсолютно нова будівля, створена за всіма сучасними вимогами облаштування й дизайну.

Справді, подарунок до Дня Києва таки вдався. Приміщення дещо розширили, технічний поверх став додатковим четвертим з мансардовим горищем, на місці колишньої аптеки з'явилася амбулаторія загальної практики сімейної медицини (вже дев'ята, відкрита у столиці за останній рік). Поруч - тінистий дитячий майданчик з гойдалками, гіркою та затишною альтанкою. Краса, одне слово.

А от Прем'єр-міністр Микола Азаров, який завітав цього сонячного дня на Оболонь у супроводі ново-

призначеного профільного міністра Олександра Аніщенка й голови столичної міськдержадміністрації Олександра Попова, побажав лікарям гарних умов для роботи, але при цьому мати її якомога менше.

Уряд узяв столичну сферу охорони здоров'я під серйозний контроль, запевнив Микола Азаров медиків, яких зібрали на вулицю Лайоша Гавро мало не з усього району. Треба чітко бачити мету, йти до неї послідовно, крок за кроком. І головне, наголосив Прем'єр, не красти. А відстежувати рух кожної копійки. Тому й хоче Микола Азаров, аби реформа медицини брала початок саме з Києва, поширюючи позитивний досвід на всю державу.

А поки що районній владі за допомогою легкої ненав'язливої музики й гірлянд різнокольорових кульок вдалося створити справжню атмосферу свята. Втім, настрій медикам підвищив не тільки зовнішній антураж, а й слова Прем'єра: "Це не перший об'єкт медицини, введений у столиці, і далеко не останній". Водночас надалі увагу приділятимуть не лише кількісним, а й якісним підходам до лікувального процесу. Впевненості у цьому надає й близькість сімейних лікарів, котрі на очах перетворюються з казкових персонажів на цілком реальних осяжних людей. Скажімо, у згаданій амбулаторії, розташованій у боковому флігелі, працюватимуть де?в'ять лікарів і стільки ж медсестер загальної практики.

Після звичних урочистостей Микола Азаров уважно оглянув більшість приміщень і залишився задоволеним тим, що багато нової апаратури у кабінетах виявилося вітчизняного виробництва. А спілкуючись із журналістами, він запевнив усіх присутніх: через рік, до наступного Дня Києва, комплекс лікарні Охматдит постане в оновленому образі. Це стосується всіх відділень. І тих, що будуються, і тих, що функціонують нині.

"Попередній міністр не зробив висновків із урядового завдання, - розповів Микола Азаров. - У нового ж є стимул завершити розпочате".