ФАН-ЗОНА 

А шведським уболівальникам доведеться витратитися на програне пиво для Прем’єр-міністра

Офіційна фан-зона, розташована на столичному Майдані Незалежності та вулиці Хрещатик, вабить не лише простих уболівальників, а й представників державної влади. Так, за кілька годин до початку першого матчу нашої національної команди зі збірною Швеції у гамірному середовищі шанувальників футболу побував і Прем’єр-міністр Микола Азаров.

Великі скупчення людей потребують особливої уваги, зокрема у питанні безумовного дотримання всіх заходів безпеки. Цього від міської влади, правоохоронців, самих фанатів та організаторів фан-зони й вимагає глава уряду у першу чергу: «Питання порядку, безпеки і здоров’я людей для вас мають бути на першому місці».

У свою чергу представники київської влади та правоохоронних органів зазначили, що на території фан-зони запроваджено правила входу та поведінки, аналогічні до тих, що діють на стадіонах під час матчів чемпіонату Євро-2012. Ці заходи мають міжнародну апробацію, відповідають всім рекомендаціям УЄФА.

Ось так очільник Кабміну кував спільну перемогу збірної. Фото Олега МАРКЕВИЧА

Для підтримання правопорядку у фан-зоні на прилеглій території постійно чергують підрозділи правоохоронних органів, медичної, пожежної, рятувальної та інших служб. Крім того, встановлено понад 50 стаціонарних відеокамер, за допомогою яких можна чітко відстежувати ситуацію на кожному квадратному метрі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Водночас організатори запевнили Прем’єр-міністра, що обслуговуючий персонал пройшов міжнародну спецпідготовку, зокрема вивчав світовий досвід проведення масштабних спортивних заходів та регламенти поведінки в надзвичайних ситуаціях і пройшов відповідні тренування.

Микола Азаров поспілкувався з українськими та іноземними вболівальниками, а також молотом власноруч викарбував монету із символікою Євро-2012, що, як з’ясувалося пізно ввечері, виявилася щасливою для нашої команди.

За такої нагоди Прем’єр-міністр побився об заклад зі шведськими гостями щодо результату матчу між національними збірними України та Швеції: «Ви на Швецію ставите, я — на Україну. З мене пляшка пива, якщо програємо».

Поцікавився він і враженнями шведських уболівальників від перебування в Україні. Скандинави висловили задоволення гостинним прийомом та подякували за організацію чемпіонату на високому рівні. «Київ — чудове місто», — однозначно висловилися сучасні нащадки вікінгів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»