ДЕРЖПРОГРАМА

Влада Чернівеччини обіцяє, що за два роки діти, батьки і вчителі краю забудуть про проблему доїзду до навчальних закладів. Три новеньких автобуси вже цьогоріч приїхали до сільської глибинки.

Ключі від "школяриків" голова облдержадміністрації Михайло Папієв вручив директорам та учнівській делегації Черешенської школи Вижницького району, Горбівської Герцаївського та Валякузьминської Глибоцького районів. Загалом школи Буковини потребують 55 одиниць транспорту. В 2011-му і наступному році мають отримати 34 нових та замінити 21 автобус з категорії "раритетних".

З виконанням програми "Шкільний автобус" майже 9 тис. учнів сільських шкіл позбудуться транспортних проблем, не мерзнутимуть на зупинках, натомість зможуть організовано їздити на екскурсії, освітні конкурси, олімпіади, до оздоровчих таборів. Це особливо важливо для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Цьогоріч за 1,5 млн грн з обласного бюджету придбають ще 6 автобусів. Насамперед для шкіл гірських районів, "розкиданих" населених пунктів. Паралельно проводиться заміна застарілої техніки.

***

Майже сто автобусів потрібно Тернопіллю, аби розв'язати проблему з перевезенням дітей до школи. Як відомо, вже понад 10 років у країні діє програма "Шкільний автобус". За ці роки школи отримали 30 транспортних засобів за рахунок бюджетних коштів та про 28 автобусів подбали місцеві громади.

Днями учні та педагоги п'яти шкіл з п'ятьох районів області дочекалися бажаного подарунка. Адже, приміром, у Саранчуківській школі, що в Бережанському районі, половина учнів навчається із сусідніх сіл - тож дітям щодня треба долати 5-7 км. Відтепер школярі вчасно потраплятимуть на уроки завдяки новенькому автобусу.

Ключі від транспортних засобів керівникам шкіл вручив голова облдержадміністрації Валентин Хоптян і висловив впевненість, що це стане великою підмогою як в організації навчання, так і сприятиме покращенню позашкільної виховної роботи, урізноманітнить заходи з дозвілля, туристичних поїздок і спортивних змагань.