На Дніпропетровщині в рамках Всеукраїнського тижня серця в громадських місцях облаштували пункти вимірювання тиску. Тут також можна було проконсультуватися з лікарями й отримати рецепти на придбання ліків для гіпертоніків зі знижками. Як наголосив головний лікар Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін, найпоширенішим захворюванням серцево-судинної системи є гіпертонія —  на неї страждає кожна четверта людина. Її ігнорування призводить до інфарктів, інсультів та навіть смертельних випадків. Щоб цьому запобігти, слід регулярно вживати ліки та вести здоровий спосіб життя.

— Нині лікування гіпертонії максимально доступне кожному, — підкреслює Юрій Корягін. — Всеукраїнський тиждень серця — це ще одна можливість заохотити людей до лікування.

А в Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова безпосередньо до Міжнародного дня серця, який щороку відзначається 29 вересня, запланували акцію «Профілактика інфаркту міокарда». За медичною статистикою, смертність від серцево-судинних захворювань на Дніпропетровщині становить 63%, щорічно трапляється близько 5 тисяч інфарктів.

Як повідомила завідувачка обласної консультативної поліклініки цієї лікарні Тетяна Тарасенко, 27 вересня лікарі-кардіологи провели безкоштовні консультації, робили електрокардіограми, ліпідограми крові. За потреби призначали додаткові дослідження,  видавали направлення на коронографію.

Також під час акції всі охочі мали змогу зробити аналіз крові на холестерин, визначити, чи належать вони до групи ризику щодо інфарктів тощо. «Головною причиною інфарктів є атеросклероз коронарних судин, — розповів серцево-судинний хірург вищої категорії лікарні ім. Мечникова Сергій Грабов. — Виявити його можна лише за допомогою коронографії, яку проводять протягом трьох днів у стаціонарі».