ЕТНОФЕСТИВАЛЬ
 

Земляки Івана Миколайчука проведуть фестиваль з нагоди його 70-річчя
 

За життя відомий український актор, сценарист і режисер Іван Миколайчук мріяв накрити своїм друзям стіл від рідного села Чорториї до Києва і запросити їх звідусіль до себе на гостину. Його мрію взялися цьогоріч здійснити земляки. Іван був з тих рідкісних людей, кажуть односельці, у кого з роками друзів прибувало і прибуває навіть після його смерті. Тож з нагоди 70-річчя народження славного земляка крайова виконавча влада ініціювала проведення 15 червня, в день народження Миколайчука, на його батьківщині етнофестивалю "На гостину до Івана". Опікуватимуться його організацією управління культури, відділ з питань туризму обласної державної адміністрації та районна держадміністрація. До оргкомітету входять голови сільських рад Кіцманщини, активні мешканці сіл.

Фестиваль пройде у всіх населених пунктах району вздовж автомобільного шляху від Чорториї до Чернівців. Найкращі кухарі Буковини запропонують свої фірмові страви, традиційну народну кухню, буковинську фольклорну культуру, аматорське пісенне і танцювальне мистецтво, вироби майстрів декоративно-прикладного мистецтва, народних промислів, національний одяг та вишивки.

Кожна сільська громада готується якнайкраще презентувати себе на цьому ювілеї земляка. "На гостину до Івана", вочевидь, прибуде чимало гостей зі столиці, різних куточків України та зарубіжжя.