Чинний чемпіон світу та Європи зі спортивної гімнастики Олег Верняєв впевнено і невтомно продовжує підкорювати нові спортивні вершини на міжнародній арені. Нещодавно  на перших в історії Європейських іграх, які приймала азербайджанська столиця —  Баку, Олег Верняєв приніс рідній країні дві медалі найвищого гатунку та став володарем срібної нагороди.

Олегові не було рівних у багатоборстві та в опорному стрибку. А разом з колегами Ігорем Радивіловим та Микитою Єрмаком лідер збірної України посів другу сходинку на п’єдесталі пошани в командній першості.

Саме за ці здобутки Національний олімпійський комітет України визнав Олега Верняєва  найкращим спортсменом червня, а наставника талановитого гімнаста — Геннадія Сартинського — найкращим тренером першого літнього місяця, повідомляє сайт НОК України.

Олег Верняєв упевнено йде до мети — виграти олімпійське багатоборство в Ріо. Фото з сайту noc-ukr.org_Vernyaev

Нагадаємо, що для Олега Верняєва це вже шосте таке визнання Національного олімпійського комітету України. Раніше він ставав найкращим  у листопаді-2012, травні, жовтні та листопаді 2014 року та в квітні-2015.

Спортсмен неодноразово наголошував, що його перемоги —  багато в чому заслуга тренера Геннадія Сартинского. Спортсмен і наставник разом вже майже шість років. Олег переїхав до Києва з Донецька. Так вийшло, що його перший тренер — Ольга Єрмакова — поїхала до Австралії, і він залишився без наставника. У спортивному середовищі всі один одного знають, тому Г.Сартинський погодився взяти Олега в свою групу. До цього часу хлопець закінчив школу, і сім’я Верняєвих з Донецька переїхала до Києва…

— Я завжди дуже ретельно підходжу до добору учнів, — розповів незадовго до Бакинських стартів в інтерв’ю одному з азербайджанських видань Геннадій Сартинський. — Передовсім дивлюся на ставлення спортсмена до тренувань, на головні риси його характеру, поведінку. Олег — хлопець хороший, працездатний.

Сам атлет каже, що вигравати йому насамперед допомагає інтерес до гімнастики, бажання тренуватися і перемагати.

— Займаюся спортом із семи років, — розповідає Олег. — Ні, це не рано для нашого виду спорту. Багатьох батьки приводять в зал і в чотири роки. Моя мама в дитинстві теж займалася спортивною гімнастикою. Енергія у мене била через край, ось батьки і вирішили її спрямувати в «мирне русло». Титулований спортсмен і одна з головних олімпійських надій України на Іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро відомий ще й своєю товариськістю та безкомпромісністю у питаннях, що стосуються підготовки українських гімнастів. Сподіваємося, що спільними зусиллями все-таки вдасться привернути увагу до якості снарядів, на яких тренуються наші спортсмени у Кончі-Заспі. Зрештою саме допомогу обіцяли позавчора високопосадовці, дякуючи спортсменам за успішний виступ у Баку.