Президент наполягає, щоб наша держава стала за простотою ведення бізнесу в один ряд з найкращими країнами світу

Про це йшлося під час зустрічі віце-прем'єр-міністра Бориса Колеснікова з міністром Великої Британії у справах Європи Девідом Лідінгтоном. Інформуючи співрозмовника про реформи в країні, український урядовець зауважив, що Президент поставив перед урядом завдання зробити все необхідне для того, щоб найближчими роками Україна потрапила в десятку країн за критерієм "простота ведення бізнесу". Зокрема, за словами Бориса Колеснікова, виконанню цього завдання сприятиме прийняття проекту Податкового кодексу.

Девід Лідінгтон зауважив: "Уряд Великої Британії підтримує програму економічних і демократичних реформ, яка реалізується в Україні".

Віце-прем'єр запевнив, що для України Велика Британія завжди була і залишається одним із стратегічних партнерів. Він зазначив, що держава з великою повагою сприймає відчутну підтримку з боку Великої Британії на шляху до європейської інтеграції. У цьому контексті пріоритетним в рамках руху до ЄС є забезпечення верховенства права та належного рівня життя громадян. Стосовно ж дотримання основних демократичних норм урядовець підкреслив: "Ми готові моментально реагувати на всі реальні випадки порушень прав опозиції та свободи слова".

Ще однією темою розмови стала можливість співпраці двох країн у питанні реалізації масштабних інфраструктурних проектів у рамках проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року. "Я знаю про ваші успіхи протягом останніх шести місяців", - підкреслив британський міністр та наголосив на необхідності обміну досвідом, оскільки Велика Британія готується до проведення у Лондоні Олімпійських і Паралімпійських ігор 2012 року.

З метою активізації туризму та бізнес-контактів між країнами Борис Колесніков закликав Девіда Лідінгтона сприяти відкриттю консульських установ у східних областях України та звернув увагу на необхідність розширення маршрутів британських авіаліній на інші міста, бо нині вони здійснюють перельоти лише до Києва. Віце-прем'єр наголосив і на потребі розвитку співпраці між країнами в освітній сфері. Україна надаватиме допомогу всім британським навчальним закладам, які готові відкривати свої філії на території нашої держави, передає слова урядовця його прес-служба.