ІНФРАСТРУКТУРА

Прем’єр-міністр Микола Азаров   відвідав з робочою поїздкою Автономну Республіку Крим

Перебуваючи у севастопольській міській лікарні №1, Прем’єр-міністр заявив, що уряд візьме участь у фінансуванні будівництва нового ЛОР-корпусу в складі цього закладу. «У Севастополі має бути сучасна лікарня, яка надаватиме севастопольцям послуги, такі, як ми бачили в корпусі ендоваскулярної хірургії. І ми з вашим головою міськадміністрації домовилися, що третину витрат візьме на себе міський бюджет Севастополя, а дві третини — уряд. Корпус ми побудуємо швидко. Думаю, разом відкриємо його через рік. А потім приведемо до ладу і весь лікарняний корпус міста Севастополя», — підкреслив Микола Азаров.

У свою чергу голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба зазначив, що на будівництво нового корпусу необхідно близько 45 млн грн, із яких 30 млн виділить Кабінет Міністрів, а 15 млн — міськадміністрація.

Після ознайомлення з роботою ВАТ «Севастопольський морський завод», Прем’єр-міністр зазначив, що уряд вивчить можливість фінансування з державного бюджету спорудження двох пасажирських суден для потреб Севастополя.

Також Микола Азаров говорив про проблеми водних ресурсів Криму. Зокрема, він заявив: уряд візьме під контроль будівництво водоочисних споруд на півострові. Кошти на зазначені цілі виділятимуться щорічно. «Ми зацікавлені у тому, щоб припинити практику зливання неочищених стоків у море.

Насамперед це стосується Південного берега Криму. Тому ми протягом кожного року виділятимемо кошти і поступово доб’ємося того, щоб припинити цю ганебну практику», — зазначив глава уряду під час відвідання новозбудованих водоочисних споруд в АРК.

Він підкреслив, що водоочисні споруди в Криму необхідно будувати у стислі терміни. «Потрібно працювати швидко, але водночас грамотно використовувати наявні ресурси», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Крім того, Прем’єр-міністр поспілкувався з громадою Севастополя. Зокрема, йшлося про проблеми з енергопостачанням. У підсумку глава уряду доручив міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойку вирішити питання газифікації сіл Фронтове та Верхньосадове, що під Севастополем.