ПАМ'ЯТЬ

Відбувся молебень по жертвах нацистських злочинів

 

У Хрестовоздвиженському храмі Києво-Печерської Лаври Прем'єр-міністр Микола Азаров і члени уряду взяли участь у заупокійному молебні у пам'ять про жертви Голокосту і Другої світової війни.

"Кабмін майже у повному складі прибув до святині, щоб віддати данину пам`яті жертвам цієї нелюдяної акції знищення людей не тільки єврейського походження, а й усіх, хто загинув в роки тієї страшної війни", - промовив Микола Янович.

Прем`єр наголосив на потребі пам`ятати ці трагічні події і робити все, щоб в історії людства вони більше ніколи не повторювалися. "Ці націоналістичні, фашистські теорії не тільки не мають права на існування, а й повинні державою викорчовуватися усіма прийнятими цивілізованими методами і засобами", - цитує УНІАН слова Прем'єра.

Він також попросив усіх запалити сьогодні свічки у пам'ять про жертви Голокосту і Другої світової війни.

А напередодні "Урядовий портал" оприлюднив звернення Миколи Азарова з приводу Міжнародного Дня пам'яті жертв Голокосту. "...На виконання резолюції Генеральної Асамблеї ООН і з дотриманням відповідних рекомендацій Ради Європи в Україні здійснюється дослідження і вивчення трагічних подій, які призвели до винищення однієї третини євреїв і незліченних жертв з числа представників інших національностей.

Для Українського народу символом нацистського злочину перед людством є трагедія Бабиного Яру. Щороку, вклоняючись перед пам'яттю невинних жертв, ми згадуємо і про тих, хто рятував життя ближнього, ризикуючи своїм життям і життям своїх рідних і дітей. Сьогодні їм надано відповідний статус -Праведники світу, і серед них немало християн, - йдеться у документі. - Виховуючи молоде покоління у демократичному і правовому суспільстві, із горем і смутком у серці ми навчаємо їх зберігати вічну пам'ять про жертви Голокосту".