НАВКОЛО СВІТУ

У США відбулася церемонія вручення нагород тваринам, які виявили 2010 року силу духу й відвагу, повідомляє Cat Channel. Організатором заходу виступило Американське товариство запобігання проявів жорстокості до тварин.

Головними героями церемонії стали чорний лабрадор за кличкою Перлина і кіт Генрі, яких нагородили за участь у наданні допомоги потерпілим від руйнівного землетрусу, що стався на Гаїті.

Кіт Генрі став відомим кілька років тому, після того як переніс операцію з ампутації однієї з передніх лап. Як тільки він відновився після хірургічного втручання, його хазяйка розгорнула кампанію надання допомоги й підтримки фізично неповноцінним людям.

Крім того, вона зробила Генрі героєм кількох дитячих книжок, кошти від продажу яких були передані на добродійність. Після землетрусу на Гаїті книжки про трилапого Генрі були перекладені креольською мовою і відправлені дітям з ампутованими кінцівками.

Разом з Генрі нагороду за відвагу одержала й лабрадор Перлина, яка у складі пошуково-рятувальної групи зі США допомагала ліквідувати наслідки землетрусу на Гаїті.