ДІАСПОРА

До кінця лютого в Росії розпочнеться підготовка до створення Всеросійської громадської організації українців. Про це за підсумками зустрічі представників діаспори у посольстві України в Москві повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Володимир Єльченко.

"Головне рішення, яке було ухвалено, - до кінця лютого утворити координаційну раду зі створення Всеросійської організації українців. Вона буде невеликою за кількістю -8-12 українських активістів. Важливо, щоб до її складу увійшли представники кожного з восьми федеральних округів Росії", - наголосив посол.

За його словами, під час зустрічі українські активісти дійшли висновку, що нову організацію мають очолити авторитетні представники української громади Росії. Також наголошувалося на важливості створення постійно діючого секретаріату організації, повідомляє УНІАН.

Посол зауважив: багато представників діаспори вважають, що лінія на закриття Федеральної національно-культурної автономії та Об`єднання українців Росії (ОУР) з боку російської влади не в останню чергу є результатом допущених нинішнім керівництвом цих організацій помилок. Водночас більшість українських активістів наголосили на важливості докласти максимальних зусиль для збереження ОУР. Як сказав дипломат, посольство надаватиме цьому максимальне сприяння на рівні МЗС РФ та адміністрації президента Росії.