ДУХОВНІСТЬ

Під час зустрічі з керівниками церков  і релігійних організацій Президент наголошував  на вільній реалізації прав віруючих

Влада повинна забезпечувати рівні умови та можливості для всіх громадян України, незалежно від їхньої релігійної приналежності, аби перед людьми не поставали перешкоди для задоволення духовних потреб. Ці слова Президента Віктора Януковича стали лейтмотивом традиційної щорічної зустрічі із керівниками церков та релігійних організацій.

Він вважає неприпустимим порушення принципу рівності в питанні реалізації прав і можливостей віруючих різних конфесій. Тому запропонував керівникам церков і релігійних організацій проводити такі зустрічі двічі на рік.

«Ми робимо велику справу — фактично єднаємо країну», — так Президент говорив про спільну відповідальність за стан справ у країні.

Глава держави висловив упевненість, що завдяки цьому полілогу вдасться порушити актуальні питання розвитку країни. Окремо він подякував церковним діячам за духовне служіння, яке вони несуть людям. А Предстоятелю Української православної церкви Митрополиту Київському і всієї України Володимиру побажав скорішого одужання.

Окрім цього Віктор Янукович розповів запрошеним про те, що наша країна працює над приведенням своїх демократичних та правових стандартів у відповідність до норм Європейського Союзу.

«Євроінтеграційний курс передбачає адаптацію за всіма напрямками життя до стандартів країн ЄС. Ми маємо певну програму євроінтеграції. Йде гармонізація українського законодавства з європейським», — наголосив Президент.

Він також доніс до відома представників духовенства, що проект програми гуманітарного розвитку України, розроблений фахівцями Національної академії наук, розглядатиметься найближчим часом.

До цього процесу глава держави попросив долучитися і представників Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, оскільки у програмі належне місце має бути відведено духовному розвитку нашої країні.

«Згідно з Конституцією, церква відділена від держави, але, за великим рахунком, мета в нас одна — створити умови для життя людей і будувати сильну країну», — резюмував Президент.

У свою чергу, архієпископ УПЦ Владика Митрофан зачитав лист Митрополита Київського і всієї України Володимира. В ньому йдеться про те, що нині між представниками різних віросповідань існує толерантність. А сучасні умови життя свідчать про одне: народу і державі вдасться подолати негаразди за умови спільного служіння високим моральним цінностям. 

Фоторепортаж Михайла МАРКІВА