Нещодавно прочитала в Інтернеті, що начебто в Росії Центральний банк почав виплачувати гроші учасникам Великої Вітчизняної, які (гроші) з 1942 року нараховувалися на рахунки, відкриті урядом Радянського Союзу на кожного офіцера і солдата Радянської Армії. Мій батько пройшов майже всю війну і пропав безвісти у самому її кінці. Маю всі належні документи про це. Тож у мене питання, чи можу я як його дочка і спадкоємиця отримати ці гроші із Росії? Чи їх виплачують тільки ще живим ветеранам? Куди маю звернутися і які документи подати? Адже росіяни — учасники війни або їхні діти-спадкоємці, як пишуть в тому ж Інтернеті, такі гроші вже отримують.

К. ВАЩЕНКО, 
м. Житомир

О. БЕЛЕНКО,
заступник начальника департаменту
польових установ Центрального
Банку Російської Федерації (Банк Росії):

— Ваш запит про достовірність інформації, поширеної у засобах масової інформації, з питання виплати вкладів військовослужбовців — учасників Великої Вітчизняної війни, відкритих у період Великої Вітчизняної війни, розглянутий у департаменті польових установ Банку Росії.

Повідомляю, що ніякої інформації щодо виплати вкладів військовослужбовців — учасників Великої Вітчизняної війни Банк Росії в ЗМІ не направляв.

Викладена у вашому запиті інформація про те, що Банк Росії проводить певні виплати військовослужбовцям — учасникам ВОВ, не відповідає дійсності.