МЕДИЦИНА

Цьому сприятиме оновлення матеріально-технічної бази Національного інституту раку

Заклад за 2-3 роки стане надсучасним медичним центром. У цьому запевнив Прем’єр-міністр Микола Азаров на відкритті нового хірургічного корпусу Інституту. Його буде забезпечено найсучаснішою технікою, тут зведуть нові корпуси та забезпечать гідну зарплату персоналу.

1 вересня — крайній термін

«Під час попереднього відвідання Інституту раку у лютому я поставив завдання до 20 червня здати в експлуатацію хірургічний корпус, щоб лікарі змогли стати до налаштування медобладнання, а вже з 1 вересня розпочати лікування хворих у цьому корпусі. Я переконався, що хірургічний корпус практично готовий до проведення таких робіт», — задоволено відзначив глава уряду.

Він також розповів про ухвалене рішення збудувати наступного року на базі Інституту раку сучасний корпус для проведення хіміотерапії, повідомляє Укр?інформ. Високий рівень захворюваності на онкологію є однією з найбільших проблем в Україні, тому уряд приділятиме значну увагу боротьбі з цією недугою.

Нині Національний інститут раку розрахований на 160 ліжок, має два відділення реанімації, 16 операційних блоків. Введення в експлуатацію корпусу дасть змогу забезпечити комфортні умови для пацієнтів у дво- і тримісних палатах. До нового корпусу буде переведено й відділення дитячої онкології.

Один рік за двадцять

Поспілкувався Прем’єр і з журналістами, повідомивши, що місія Міжнародного валютного фонду у вересні прибуде до України для продовження переговорів за програмою стенд-бай.

Глава уряду нагадав, що у п’ятницю міністр фінансів Федір Ярошенко і міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко у Вашингтоні провели переговори з керівництвом МВФ. Зокрема, вони мали зустрічі з виконавчим директором Фонду та керівником місії МВФ в Україні, під час яких було обговорено план заходів у межах двосторонньої співпраці. Микола Азаров укотре нагадав, що Україна виконує всі домовленості з МВФ за узгодженою програмою.

Прем’єр-міністр також наголосив, що уряд робить усе можливе для стабілізації цінової ситуації та недопущення збільшення рівня інфляції.

Він упевнений, що «за останній рік у країні проведено стільки реформ, стільки перетворень, скільки не було за останні 20 років».

Зокрема, проведено податкову, адміністративну реформи, розпочато пенсійну, медичну, реформи у сферах освіти і ЖКГ. «Все це непрості перетворення, що потребують значних фінансових ресурсів, які уряд зараз накопичує», — наголосив Прем’єр-міністр.

Нині на порядку денному проведення земельної реформи, яка має надати право селянину розпоряджатися землею. «Сенс її полягає в тому, щоб зробити селянина власником землі», — зазначив М. Азаров.

Водночас Прем’єр-міністр закликав опозицію до співпраці з урядом заради проведення структурних перетворень у державі. «Опозиції час, бачачи, які складні  реформи в країні проводяться, замість зовсім не об’єктивної критики засукати рукави і разом витягувати країну з кризи, виводити її на сучасний європейський рівень», — заявив Микола Азаров.