Колись у столичному палаці «Україна» щороку влаштовували величезні концерти пісень Платона Майбороди вПлатон Майборода давно  став класиком української  пісні день його народження. Згодом традиція перервалася. Але днями кияни були приємно здивовані: пісні й дуети композитора заспівав його племінник, народний артист України, лауреат Шевченківської премії та володар незліченних титулів і нагород Роман Майборода разом зі своєю випускницею Анною Гурою.

Концерт відбувся в Центральному державному архіві-музеї літератури та мистецтва України, який розташований на території заповідника «Софія Київська». Там здійснюють проект під назвою «Мистецькі зустрічі в Архіві-музеї». Цей концертний майданчик розташований у будівлі колишньої бурси, зведеної в середині XVIII сторіччя. Зал має не лише прекрасну акустику, а й унікальний рояль, виготовлений австрійською фірмою «Бьозендорфер» у 1928 році. Завдяки ініціативі директора Архіву-музею Олені Кульчій тут регулярно відбуваються концерти, літературні вечори й конференції. Певною мірою цей зал можна вважати конкурентом Національної філармонії, адже глядачів тут ніколи не бракує.

Більшість творів, які звучали того вечора, написані на вірші Андрія Малишка — найкращого друга Платона Майбороди. Назвемо бодай кілька з них: «Ти, моя вірна любов», «Колискова», «Вогник», «Пісня про вчительку», «Білі каштани», «Ми підем, де трави похилі», «Київський вальс»… Славетний «вердіївський баритон» Роман Майборода нечасто виступає в камерних концертах. Без перебільшення, цього разу він ощасливив київську публіку, вперше за довгий час вийшовши на концертну естраду. Його поява на сцені та кожний виконаний ним твір супроводжувалися численними вигуками «браво» та бурхливими оплесками. Роман Георгійович незмінно тримає форму і радує слухачів досконалим та виразним виконанням кожної музичної фрази. Також він невтомно трудиться на педагогічній ниві.

Коли концерт закінчився, надміру скромного й сором’язливого Романа Майбороду атакували численні прихильники й прихильниці. Приступитися до співака було неможливо. Після тривалого чергування мені вдалося наздогнати його вже біля дзвіниці Святої Софії. Він ішов в оточенні кількох знайомих, які допомагали йому нести десятки букетів. Запитавши про враження, отримав у відповідь щиру усмішку й короткий відгук: «Я вважаю, що ці твори мають звучати і сьогодні, і в майбутньому. Тому й погодився взяти участь у проекті. Невдовзі заспіваю ще два концерти з тією самою програмою. Але можна сказати, що сьогодні була прем’єра!»

Партнеркою Романа Майбороди стала лауреат національних та міжнародних конкурсів Анна Гура (сопрано). Після виступу вона зізналася: «Чотири роки тому я закінчила консерваторію. Але уявіть, сьогодні я була готова не співати, а лише стояти на сцені поряд з Романом Георгійовичем! Зустріч з улюбленим педагогом дарує мені дуже багато радості й наснаги».

Забігаючи наперед, зазначимо, що творчий тандем Майбороди й Гури готується до запису компакт-диску творів Платона Майбороди й наступного концерту зі збагаченою програмою. Задушевні мелодії Платона Іларіоновича неодмінно житимуть не лише в наших серцях, а й на естраді. Бо вони — один із найпереконливіших символів доброти і патріотизму.