З проханням допомогти із переправою до представників оперативного командування «Північ» звернулися місцеві жителі, адже найближчий міст через річку Айдар — за кілька кілометрів, а під час збирання врожаю кожен зайвий кілометр загрожує «позначитися» на ціні майбутнього короваю. Бойовикам було байдуже, що руйнувати, а от українські військові зрозуміли надії та мрії селян.

«Міст через Айдар довжиною 50 метрів та шириною 10 метрів. Нам довелося відновлювати відрізок довжиною 12 метрів і шириною 6 метрів. Одразу після закінчення робіт міст узятий під охорону військовослужбовцями Збройних сил України», — розповів офіцер інженерної служби ОК «Північ» підполковник Сергій Шелепало.

Військовослужбовці, яких направили до мосту, провели інженерну розвідку, прочистили підходи до залишків залізобетонної конструкції, провели вимірювання та поклали тимчасову переправу, яка з’єднала два береги річки. Згодом важкий механізований міст замінив частину залізобетонної конструкції, яка була знищена під час боїв. Він поєднав кілька населених пунктів і дав змогу відновити діяльність фермерських господарств, налагодити транспортування гуманітарного вантажу до місцевого населення.

А найголовніше, що люди своїми очима побачили, що військові ЗСУ на сході України в зоні своєї відповідальності роблять усе для відновлення інфраструктури визволеної території.