ЖИТТЄДІЯЛЬНІСТЬ. Невідворотне впровадження прискореного руху пасажирських поїздів вимагає від Державної адміністрації залізничного транспорту України — Укрзалізниці —  підвищити безпеку руху. Особливо на перетинах залізничних колій з автомобільними шляхами (залізничних переїздах). На ділянках впровадження прискореного руху Львів — Київ — Донецьк наразі експлуатується 245 переїздів, які має бути обладнано згідно з чинними нормативними документами.

Цьогоріч на ділянках прискореного руху Укрзалізницею закрито три переїзди з п’яти запланованих, капітально відремонтовано вісім. На двох переїздах передбачено встановлення загороджувальної бар’єрної установки.

Відповідно до фінансового плану передбачено виконання робіт з капітального ремонту переїздів на 6,7 млн грн та капітального будівництва на 65,6 млн грн, повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Для підвищення безпеки руху Міністерство інфраструктури спільно з Укрзалізницею розробили проект урядового розпорядження «Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми підвищення безпеки на залізничних переїздах на дільницях з інтенсивним рухом поїздів та автотранспортних засобів шляхом ліквідації перетинів автомобільних доріг і залізничних колій в одному рівні на 2012-2016 роки». На реалізацію цієї соціальної програми потрібно 1 млрд грн. Але в проекті бюджету на 2012 рік таких коштів поки що не передбачено.