БЕЗ ПЕРЕШКОД. Місто Южноукраїнськ стало першим після обласного центру, де запрацював сучасний центр адмінпослуг. Відтепер жителі міста зможуть тут здійснити державну реєстрацію фізичних та юридичних осіб-підприємців, стати на квартирний облік чи оформити приватизацію житла, отримати акти на землю тощо. Усього в переліку 49 послуг.

Як зазначив на відкритті центру перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Геннадій Ніколенко, «головне завдання ЦНАПів — максимально усунути перешкоди, що можуть виникнути під час одержання документів дозвільного характеру. Відкриття адміністративних центрів спрямоване на те, щоб наші громадяни отримували необхідні документи без впливу на їхню видачу державних службовців. Тобто людина приходить, пише заяву, надає всі потрібні документи, визначені відповідним законом України, приходить у вказаний час і отримує документ».

Переваги нових центрів уже відчули жителі Миколаєва, а до кінця цього року на території Миколаївської області буде створено 25 центрів надання адміністративних послуг (за кількістю районів і міст), які повинні забезпечити обслуговування населення всієї області.

Після урочистого відкриття офісу в Южноукраїнську представники обласної та міської влади разом із представниками громади пройшли до приміщення центру, де його начальник Оксана Вороніна розповіла присутнім про специфіку надання дозвільних документів у ЦНАП Южноукраїнська.

Цього самого дня на базі міського відділення поштового зв’язку в рамках реалізації програми «Адміністративні послуги — спрощений доступ через пошту» для комфорту жителів міста було відкрито «єдине вікно». Нині таких відділень на території області працює більш як 50.