ЗАВДАННЯ. Під час зустрічі з Президентом Віктором Януковичем голова Антимонопольного комітету Василь Цушко доповів главі держави про виконання доручення щодо ситуації на ринку надання адміністративних послуг.

«Ми перевірили майже 4 тисячі суб’єктів. Із них 600 підприємств, які надають адміністративні послуги, делеговані їм органами влади, решта — органи влади — від міністерств до сільських рад», — повідомив Василь Цушко після зустрічі.

За словами голови АМКУ, Президент поставив завдання доопрацювати законопроект про адміністративні послуги та на основі тих матеріалів, які є в Антимонопольного комітету та Мінекономрозвитку, скласти вичерпний реєстр адмінпослуг, за яким громадяни їх отримуватимуть. 

Ще однією темою розмови стала ситуація на ринку надання житлово-комунальних послуг. Зокрема питання, пов’язані з діяльністю об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). «Буде створено робочу групу, яка повинна внести зміни до законодавства», доповів Василь Цушко. 

Віктор Янукович доручив Антимонопольному комітету розробити також довгострокову програму розвитку конкуренції в Україні, повідомляє прес-служба Президента. А Василь Цушко уточнив, що завдання полягає і в залученні Антимонопольним комітетом інших органів влади до розробки цієї програми. «Це дасть справді серйозний поштовх до того, щоб ми з урахуванням програми Президента, програми модернізації країни прийняли таку програму, яка дуже серйозно впливатиме на розвиток ринку в Україні», — резюмував голова Антимонопольного комітету.