ПАЛЬНЕ

Його встановлено на бензин марки А-95 - 9,85 грн та дизельне пальне - 9,35 грн. Це відбулося на засіданні Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Головуючий на засіданні, профільний міністр Юрій Бойко, зазначив, що наступного тижня відбудеться чергове засідання Експертно-аналітичної групи, на якому, зокрема, розглядатиметься питання вартості пального після зменшення акцизів на моторне пальне.

Міністр нагадав, що 6 квітня 2011 року, у зв'язку із складною ситуацією на ринку нафти і нафтопродуктів, уряд прийняв постанову про схвалення законопроекту щодо внесення змін до Податкового кодексу - йдеться про зменшення ставок акцизного податку на моторне пальне. Законопроект, яким на 50 євро зменшується акциз на тонні бензину та на 30 євро на тонні дизпального, буде розглянуто Верховною Радою як першочерговий, повідомляє прес-служба Міненерговугілля.