ТЕРОРИЗМ.Держдепартамент США звернувся до громадян країни із попередженням про можливі антиамериканські акції та підвищення терористичної активності. Це сталося після того, як у вівторок США звинуватили Іран у підтримці організованої змови та підготовці терактів на американській землі.

Слідство вважає, що іранський агент Мансур Арбабсайар із спільником планували цілу низку бомбових нападів. Арбабсайара затримали у нью-йоркському аеропорту, інший підозрюваний досі на волі.

Федеральний суд Нью-Йорка висунув обвинувачення двом іранцям у спробі вбити саудівського посла в США. Їх також підозрюють у намірах вчинити теракти в посольствах Ізраїлю та Саудівської Аравії в Буенос-Айресі.

США офіційно звинуватили Іран у порушенні міжнародних правових норм. У своєму інтерв‘ю Ройтерз держсекретар США Гілларі Клінтон зазначила, що ці події дають Вашингтону право вимагати посилення санкцій проти Тегерана.

Постійний представник Ірану в ООН написав листа генсеку організації Пан Гі Муну та Раді Безпеки ООН, у якому звинуватив США в «розпалюванні війни». Раніше звинувачення спростував радник іранського президента. Урядовець зазначив, що «це – заздалегідь сфабрикований сценарій, щоб відвернути увагу суспільства від внутрішніх проблем США».

 Copyright © 2011 euronews