PR-ХІД? Ангела Меркель стала першим в історії Німеччини канцлером, який відвідав меморіал на місці нацистського концтабору в Дахау, повідомляє РБК-Україна. Колишній ув'язнений Дахау 93-річний Макс Маннхаймер запросив її виступити з промовою, в якій Меркель зізналася, що приїхала до концтабору, де було вбито десятки тисяч євреїв, циган та представників сексуальних меншин, з почуттям сорому і скорботи.

Проте політичні опоненти канцлера Німеччини обрушилися на Меркель з критикою за те, що вона, на їх думку, нетактовно перетворила траурний захід в частину своєї передвиборчої кампанії.

Лідер Партії зелених в бундестазі Ренат Кюнаст назвав візит канцлера в Дахау «невдалим ходом», нагадавши, що після відвідування колишнього концтабору Меркель виступить з промовою в ході передвиборної кампанії. Німецькі ЗМІ підкреслюють: раніше канцлер не приділяла уваги пам'ятників жертвам нацизму на території Німеччини і відвідувала лише меморіали за кордоном.

Загальні вибори в Німеччині відбудуться 22 вересня 2013 р. Передвиборна кампанія нинішнього федерального канцлера Ангели Меркель стартувала 15 серпня.