Міністерство інфраструктури та Державне агентство автомобільних доріг України мають сконцентруватися на завершенні реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування вже цього року. Таке переконання висловив віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.

Один з ключових аспектів реформування галузі — передати управління місцевими дорогами обласним і районним державним адміністраціям разом із відповідними ресурсами, повідомляє прес-служба урядовця. Зараз за відомством закріплено 170 тисяч кілометрів доріг. Ефективно контролювати таку систему з Києва неможливо. Реформа передбачає, щоб за державою залишилися тільки 52 тисячі кілометрів основних автошляхів, а рештою повністю опікуватися мають на місцях.

Урядовець також доручив Міністерству інфраструктури відпрацювати й впровадити дієвий механізм габаритно-вагового контролю вантажних автомобілів (перевірки було скасовано торік у серпні у межах підготовки змін до Бюджетного кодексу). Одна з головних умов його відновлення — гарантовано унеможливити будь-які ймовірності для корупції контролерів.