Січневі колядування, новолітування, щедрування завжди стають доброю нагодою заробити певну суму грошей дітям, молоді, церковним та іншим хорам, колективам. Цього ж року, скажімо, представники Тернопільського осередку Молодіжного націоналістичного конгресу (МНК) вирішили використати новорічно-різдвяні народні традиції не задля власних потреб, а доброчинних, тож зорганізували акцію «Коляда для Героїв». 

Ватагу колядників від МНК склали здебільшого школярі та студенти. В обласному центрі, а також у містах Бучач і Теребовля, у Борщівському та Зборівському районах вони ходили від помешкання до помешкання й дарували різдвяні пісні, до того ж патріотичні. Господарі двері колядникам радо відчиняли, гроші платили й водночас у такий спосіб і самі долучалися до шляхетної акції допомоги бійцям, які зараз боронять українські простори на Донбасі.

Вдалося заколядувати понад 23 тисячі гривень. За словами голови Тернопільського осередку Молодіжного націоналістичного конгресу Василя Дубового, частину з цієї суми вже використали для укомплектування військових і допомоги пораненому в зоні АТО бійцю з Бучацького району. Решта коштів передали волонтерській мережі «Вільні люди» для закупівлі автомашини для 54-го окремого розвідувального батальйону.