Велика Британія не братиме участі у військовій операції в Сирії. Резолюцію, яку підготував уряд, відхилили 285 депутатів Палати громад. «За» проголосували 272 обранці. Одразу ж після голосування премєр Великої Британії Девід Камерон заявив, що «зрозумів думку парламентарів та народу».

«Цілком очевидно, чому Палата громад не ухвалила пропозицію. Зрозуміло, що британський парламент, врахувавши думку народу, не хоче брати участь у цій військовій операції. Я це зрозумів, тож уряд буде діяти відповідним чином», – запевнив британський премєр.

Лондон разом зі США та Францією був одним з ініціаторів завдання удару по Сирії з метою покарати режим Ассада за використання хімічної зброї. Барак Обама після відмови британців заявив, що ухвалюватиме рішення щодо Сирії, виходячи з національних інтересів США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  До берегів Сирії найвпливовіші країни світу стягують ВМС

Остання закрита нарада Ради Безпеки ООН протривала менше години, і жодного рішення також не було ухвалено. Росія наполягає, щоб міжнародні експерти спершу завершили розслідування щодо факту застосування хімічної зброї в Сирії. А на це знадобиться ще два дні.

Президент Сирії Башар Ассад тим часом заявив, що його країна захистить себе від будь-якої агресії. А спікер сирійського парламенту попередив, що удари Заходу по Сирії можуть посилити терористичну діяльність, зокрема «Аль-Каїди». 

Copyright © 2013 euronews